Managed hosting door True

Apple creëert 20.000 nieuwe banen in VS

Apple investeert de komende vijf jaar dertig miljard dollar (24,5 miljard euro) voor het creëren van nieuwe werkplekken in de Verenigde Staten. Die investering moet in totaal twintigduizend nieuwe banen opleveren. In de Verenigde Staten zijn momenteel al 84.000 mensen werkzaam bij Apple. De nieuwe banen worden gecreëerd bij de bestaande vestigingen, maar ook investeert het bedrijf in een nieuwe campus waar nieuwe medewerkers aan de slag gaan.

De investering van dertig miljard dollar (ongeveer 24,5 miljard euro) in nieuw personeel maakt onderdeel uit van een breder investeringsplan van Apple. Zo gaat het de komende vijf jaar in totaal 350 miljard dollar (ongeveer 286 miljard euro) investeren om de Amerikaanse economie ondersteunen.

De investeringen zijn toegespitst op drie onderdelen: werkgelegenheid binnen het bedrijf, investeringen met leveranciers en fabrikanten (55 miljard dollar voor 2018) en een opleidingsprogramma voor iOS-appontwikkeling voor de App Store.

Daarnaast investeert Apple in zijn datacenters in de Verenigde Staten. Het wil minimaal één nieuw datacenter openen. Daarvoor reserveert het tien miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-18T10:06:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.