Managed hosting door True

Zoon volgt vader op als ceo Econocom

Robert Bouchard neemt stokje over van Jean-Louis Bouchard

 

Robert Bouchard

Econocom stelt een nieuwe ceo aan. Het gaat om de Fransman Robert Bouchard, de zoon van Econocom-oprichter en huidig ceo Jean-Louis Bouchard. De voormalige topman treedt na ruim twintig af, maar blijft actief als voorzitter van de raad van bestuur.

Robert Bouchard kwam in 2009 aan boord bij Econocom als lid van de raad van bestuur. In 2015 werd hij benoemd tot vicevoorzitter en voorzitter van de auditcommissie van de groep. Een jaar later (2016) kreeg hij een operationele rol en in 2017 werd hij benoemd tot coo van het bedrijf.

Nu groeit de zoon door tot ceo. Hij moet in eerste instantie het nieuwe strategische meerjarenplan van Econocom, ‘e for excellence’, ten uitvoer brengen. De organisatie wil namelijk in 2022 een omzet van vier miljard realiseren en het operationele resultaat te verdubbelen.

De nieuwe ceo neemt het stokje over van zijn vader Jean-Louis Bouchard. Die heeft de Econocom Group zo’n twintig jaar geleden opgericht. Hij verlaat de organisatie nog niet helemaal: hij blijft voorzitter van de raad van bestuur.

Het nieuwe directiecomité van de group bestaat voortaan uit Robert Bouchard, executive director satellites Martine Bayens, chief finance officer (cfo) David Krieff en de net aangestelde Julie Verlingue als international managing director. Zij wordt verantwoordelijk voor de internationale ontwikkeling en werking van Econocom, onder meer in België en Luxemburg.

Bij Econocom Nederland traden onlangs Jean Pierre Overbeek (cdo) en Rajesh Bainathsah (cfo) toe tot de lokale raad van bestuur. Zij staan lokaal-ceo Yann Toutant bij.

Econocom

Econocom heeft ruim tienduzend mensen in dienst, verspreid over negentien landen. De organisatie realiseert een omzet van drie miljard euro. Het aandeel van Econocom Group staat sinds 1986 genoteerd op Euronext Brussel. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6324783). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.