Managed hosting door True

Deloitte trekt opnieuw politietopper aan

Europol-topman Rob Wainwright stapt over naar Cyber-team

 

misdaad

Adviesbureau Deloitte heeft Rob Wainwright benoemd als senior partner in zijn praktijk voor Europese cyberbeveiliging. De Brit komt van de Europese politie-organisatie Europol waar hij een leidende functie bekleedde. Bij Deloitte krijgt Wainwright de co-leiding over het Cyber-team. Zijn standplaats is vanaf juni 2018 Deloitte Nederland.

Wainwright heeft 25 jaar ervaring in het (digitale) opsporingswerk, onder andere opgedaan bij Europol, het Serious Organised Crime Agency, de National Criminal Intelligence Service en de Britse veiligheidsdienst. Bij Deloitte gaat hij zich bezighouden met de uitbreiding van zowel het team als de klantenportefeuille, met name op de risicogebieden financiële criminaliteit en fraude.

Extra personeel

Deloitte investeert in de uitbouw van zijn cyber security-praktijk in Europa, onder meer door het aantrekken van nieuw personeel. Die zoekt het bureau onder andere in de gelederen van de politie. In 2016 werd bijvoorbeeld politie-commissaris Inge Philips-Bryan aangetrokken als directeur cybersecurity. Zij startte op 1 september 2016 in die nieuwe functie. Philips was plaatsvervangend hoofd van de Landelijke Recherche en in die rol verantwoordelijk voor het Team High Tech Crime (THTC) van de politie.

  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6327232). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.