Managed hosting door True

Deloitte trekt opnieuw politietopper aan

Europol-topman Rob Wainwright stapt over naar Cyber-team

misdaad

Adviesbureau Deloitte heeft Rob Wainwright benoemd als senior partner in zijn praktijk voor Europese cyberbeveiliging. De Brit komt van de Europese politie-organisatie Europol waar hij een leidende functie bekleedde. Bij Deloitte krijgt Wainwright de co-leiding over het Cyber-team. Zijn standplaats is vanaf juni 2018 Deloitte Nederland.

Wainwright heeft 25 jaar ervaring in het (digitale) opsporingswerk, onder andere opgedaan bij Europol, het Serious Organised Crime Agency, de National Criminal Intelligence Service en de Britse veiligheidsdienst. Bij Deloitte gaat hij zich bezighouden met de uitbreiding van zowel het team als de klantenportefeuille, met name op de risicogebieden financiële criminaliteit en fraude.

Extra personeel

Deloitte investeert in de uitbouw van zijn cyber security-praktijk in Europa, onder meer door het aantrekken van nieuw personeel. Die zoekt het bureau onder andere in de gelederen van de politie. In 2016 werd bijvoorbeeld politie-commissaris Inge Philips-Bryan aangetrokken als directeur cybersecurity. Zij startte op 1 september 2016 in die nieuwe functie. Philips was plaatsvervangend hoofd van de Landelijke Recherche en in die rol verantwoordelijk voor het Team High Tech Crime (THTC) van de politie.

  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-27T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.