Nederland in Europese mobiliteit top-3

Nederland staat op de derde plaats als gekeken wordt naar het aantal mensen dat mobiel werkt. Dat blijkt uit de Europese Mobility Index 2006 van Avanade, een joint venture van Accenture en Microsoft.

De Scandinavische landen staan op de eerste plaats. Slechts de helft van alle Scandinavische werknemers is gebonden aan een vaste werkplek. Gemiddeld krijgt één op de vier werknemers in Europa toestemming ergens anders te werken dan op de vaste werkplek.

Duitsland investeert het meest in technologie die mobiel werken mogelijk maakt. Nederland staat ook in deze lijst op een derde plaats. Om het mobiele werken mogelijk te maken, moet vooral geïnvesteerd worden in een laptop met gprs. VoIP staat op de tweede plaats. Daarna volgen im (instant messaging), videovergaderen via de desktop en geïntegreerde telefonie.

Bedrijven zien de toename van productiviteit als belangrijkste reden om te investeren in mobiliteit. De belangrijkste reden om niet te investeren in mobiliteit is databeveiliging en de kosten die verbonden zijn aan mobiele technologieën.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-25T14:28:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.