Geen ict-bedrijf in top 10 multiculturele werkgevers

Nederlandse ict-werkgevers behoren niet tot de beste multiculturele werkgevers van Nederland. In de Top 10 van beste multiculturele werkgevers van de Intelligence Group staat geen ict-werkgever.

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Minderheden op de Arbeidsmarkt van de Intelligence Group. Dit onderzoek is in november onder 1590 allochtonen van 15 tot 35 jaar uitgevoerd. Albert Heijn komt naar voren als de beste multiculturele werkgever van Nederland.

Iets meer dan de helft van de ondervraagde Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Arubaanse en Antilliaanse werknemers vindt het belangrijk om in een multiculturele werkomgeving te werken. De ideale multiculturele werkgever is een werkgever waar zichtbaar veel nationaliteiten werken. Volgens de Intelligence Group is dit een belangrijke verklaring voor de nummer één positie van Albert Heijn en de nummer drie plek voor McDonalds. Wellicht verklaart het ook waarom er in de lijst geen ict-werkgever te vinden is.

Top 10 meest ideale multiculturele werkgever:
1. Albert Heijn
2. Politie
3. McDonald's
4. Rijksoverheid
5. Shell
6. KPN
7. Belastingdienst
8. Randstad
9. Gemeentelijke Overheid
10. ABN AMRO

Multiculturele ict-werkgever
Is het erg dat er in de top10 geen ict-werkgever staat? Hoe kan het dat ict-werkgevers niet als multicultureel bekend staan? Geef je mening op computable.lezers@bp.vnu.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als ik kijk naar de aantallen en nationaliteiten die aan dit onderzoek deelgenomen hebben, dan moet ik constateren dat dit beslist niet representatief is en tevens niet verbazend dat er geen ict-bedrijven in de top 10 staan.

Ik werk in een beslist multi-culturele omgeving in de ict, waarbij meer dan 50% niet autochtoon is, en vaak niet eens Nederlands spreekt.
Dit zijn echter allemaal hoogopgeleide, veelal Westerse allochtonen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-19T10:37:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.