Managed hosting door True

Voorlopige voorzitter Nederlands Informatici Register

Jan Verhoef is de eerste voorzitter van het dagelijks bestuur van de Stichting Nederlands Informatici Register (SNIR) dat per 1 januari officieel is opgericht.

De SNIR is een initiatief van drie Nederlandse ict-beroepsverenigingen, het VRI, het NGI en de Kivi/NIRIA. Het doel van de stichting is minimaal duizend inschrijvingen in het register in 2007. Verhoef bekleedt het voorzitterschap op ad interim basis tot uiterlijk 1 april 2007. De Raad van Toezicht van de stichting heeft aangegeven dat er op die datum een definitieve voorzitter moet komen. Deze zal niet uit de VRI gelederen komen.

Verhoef was tot halverwege vorig jaar werkzaam als zelfstandig consultant op het gebied van bedrijfsvoering en informatievoorziening. Daarnaast schrijft hij sinds 2000 boeken over onder meer bedrijfsvoering, rechtspositie en arbeidsvoorwaarden bij de overheid. Hij is vanaf 1985 lid van het VRI waarvan hij in 2001 voorzitter werd. Om statutaire redenen moest hij deze functie medio 2006 neerleggen, wegens zijn terugtreden als consultant.

Kivi/NIRIA-voorzitter Erik Otto laat weten verheugd te zijn over het feit dat Verhoef bereid is om de zware taak van ad interim voorzitter van de SNIR op zich te nemen. "Wij kennen elkaar al van ver voor het NIR-initiatief. Verhoef is vanaf het begin bij het NIR betrokken en weet als geen ander wat erbij komt kijken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-02T10:49:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.