Managed hosting door True

Wie wordt de meest maatschappelijk verantwoorde organisatie?

De vijf genomineerden voor de Computable Award Meest maatschappelijk verantwoorde organisatie geven een eerste reactie op het nieuws van hun nominatie.

IBM

Waarom bent u genomineerd, denkt u?
Ik hoop dat IBM genomineerd is om zijn actieve vrijwilligersbeleid: bijna een kwart van de IBM'ers (actief en gepensioneerd) zet zich in voor een maatschappelijk doel. En hoe IBM met ict een bijdrage levert aan het oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken, zoals de strijd tegen HIV/Aids en kanker.

Waarom moeten mensen op u stemmen?
IBM onderscheidt zich van de andere partijen met een geschiedenis op het terrein van maatschappelijk verantwoord ondernemen van vele tientallen jaren en door een consistent groeiend budget voor de wereldwijde projecten ter beschikking te stellen.

Hoe gaat u mensen overhalen om op u te stemmen?

Wij zullen onze nominatie voorleggen aan onze medewerkers en gepensioneerden en een aantal partners van recente afgeronde projecten.

Pecoma

Waarom bent u genomineerd, denkt u?
Bij Pecoma is maatschappelijk verantwoord ondernemen ingebed in de dienstverlening. Voor elk gewerkt uur gaat er 1 euro naar Oxfam Novib. Dit geld wordt gebruikt om kennis en kunde (van medewerkers) in te zetten bij Oxfam Novib-projecten.

Hoe vertelt u het uw medewerkers?
De nominatieoorkonde staat bij ons op kantoor in de centrale koffiecorner, zodat iedereen die 's ochtends binnenkomt even stil kan staan bij wat dit voor ons betekent.

Hoeveel kans maakt u om te winnen?

In deze categorie is winnen ondergeschikt aan het doel.

Capgemini

Waarom bent u genomineerd, denkt u?
Omdat wij zeer bewust omgaan met verschillende onderdelen van maatschappelijk bewustzijn. Van verantwoordelijk omgaan met ons gebouw, papier, de NS business card en medewerkers die thuis kunnen werken tot het ondersteunen van Indiase ict'ers en het opzetten van scholen in India.

Hoe vertelt u het uw medewerkers?
Wij slaan ons niet op de borst, maar zien het wel als een bevestiging van ons beleid.

Waarom moeten mensen op u stemmen?

Als ze denken dat wij de award werkelijk verdienen, moeten ze op ons stemmen. Wij maken er geen reclame voor, omdat maatschappelijk verantwoord ondernemen eigenlijk vanzelfsprekend is.

HP

Wat is uw eerste reactie?
Een bevestiging dat onze klanten het corporate social responsability-beleid van HP waarderen.

Waarom moeten mensen op u stemmen?
HP kent een recyclingservice waarbij apparatuur en supplies op verantwoorde wijze gerecycled worden. In 2006 heeft HP wereldwijd ongeveer 75 miljoen kilo aan hardware en print cartridges gerecycled, een stijging met 16 procent ten opzichte van 2005. HP spaart grondstoffen door zoveel mogelijk recyclebare stoffen te verwerken. Bovendien doneert HP tijd en hulpmiddelen aan non-profit organisaties voor diverse lokale programma's.

Wat doet u als u de winnaar wordt?
Zoeken naar een black tie.

Ordina

Wat is uw eerste reactie?
Wij zijn zeer verheugd. Verantwoord ondernemen betekent volgens Ordina méér dan bewust en verantwoord omgaan met samenleving en milieu. Wij vinden dat we als organisatie met een grote rijkdom aan kennis een verschil moeten maken. Daarom kiezen we er voor om kennis in te zetten, in plaats van geld te doneren.

Waarom bent u genomineerd, denkt u?
De inzet van kennis in plaats van geld levert een positief resultaat op voor alle betrokkenen. Elk project maakt een tastbaar verschil voor de maatschappij. Onze medewerkers verbreden hun ervaring en scope wanneer ze zich actief inzetten voor de samenleving. Een win-win situatie dus. Daarnaast laten we zien dat duurzaam ondernemen ook in de dienstverlening mogelijk is. Dit doen wij onder meer door ons mobiliteitsbeleid aan te passen en bewuster om te gaan met papier.

Wat doet u als u wint?
Dan gaan we net zo door met ons programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen als wanneer we niet zouden winnen.

Het slagveld

De strijd om de Computable Award Meest maatschappelijk verantwoorde organisatie wordt dit jaar gestreden door:

• IBM
• Ordina
• Pecoma
• HP
• Capgemini

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.