Managed hosting door True

IT moet voortaan BT heten

IT wordt steeds meer onderdeel van de business en verliest zijn aparte status binnen een bedrijf. Forrester stelt voor om de term Business Technologie (BT) in hanteren. Hoe denk jij hierover?

Lees verder


Reacties

Business technology: en wat mag dat dan wel betekenen? Alle technologie waar ook in het bedrijf gebruikt, dus ook in productie, in R&D, in de WC, wherever?
Hoe kan je IT meer uithollen dan door het op alles -en dus niets - te plakken?
De Finance-afdeling heet toch ook niet Decision Support department of Business Support department?

De IT-wereld misbruikt het woord Enterprise al zo grondig, moeten zij dat dan nu ook nog gaan doen met het woord Business? Alleen om weer " status" te krijgen?

Waar we, als we het over administratieve IT hebben, over spreken is over technologie die organisaties beter, sneller enz. van informatie kan voorzien. Hulpmiddelen, dus, waarbij het om de informatie gaat.

Als we Forrester hier zouden volgen en over business technologie zouden spreken, dan lijkt het alsof informatie technologie de enige technologie in een organisatie is. Dit is gewoon echt onzin. De aparte status van IT is toch wel verloren: IT verdwijnt gewoon terecht "onder de motorkap". Truucs om het dan maar een andere naam te geven heeft in het verleden voor de commercie gewerkt, maar die tijd is echt voorbij. Zoals gezegd: IT is alleen een hulpmiddel, informatie is het bedrijfsmiddel.

De overgang van Information Technology ( IT ) naar Information Communication Technology (ICT) en vervolgens Business Technology (BT) is volgens ons een logische. Technologie wordt nog te vaak ingezet als aspirine tegen de pijn. Dit roer moet om. IT moet ten dienste staan van bedrijfsdoelstellingen en niet ingezet worden als hulpmiddel. Wij hebben ervaren hoe Business Technology bedrijfsdoelstellingen als groei en winst realiseert bij onze klanten. IT-investering moet geld opleveren in plaats van geld kosten. Dit was voor ons de reden om in april 2006 Business Technology te introduceren, door te voeren in onze dienstverlening en zelfs aan onze naam te plakken.

We kunnen er gewoon niet meer om heen. Business Technology zal niet alleen de kwaliteit, maar ook het imago van de branche naar een hoger niveau brengen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.