Managed hosting door True

Mexicaan rijker dan Bill Gates

 

Microsoft-topman Bill Gates is ingehaald door Carlos Slim Hélu als rijkste man van de wereld. Het totale vermogen van de Mexicaanse zakenman, die vooral actief is in de telecommarkt, wordt door experts geschat op bijna 68 miljard dollar.

Volgens de Mexicaanse financieel-economische website Sentido Común prijkt Carlos Slim Hélu tegenwoordig bovenaan de lijst met meest vermogende zakenlui. Hierdoor is Bill Gates niet langer de rijkste man ter wereld.

De Mexicaanse industrieel Slim vergaarde zijn fortuin voornamelijk met de waardevermeerdering van zijn aandeel in telecomaanbieder América Móvil. Volgens persbureau Reuters steeg de waarde afgelopen kwartaal met maar liefst 27 procent. Slims vermogen wordt hierdoor momenteel geschat op 68 miljard dollar.

Van Bill Gates, grondlegger van softwaregigant Microsoft en al dertien jaar aanvoerder van diverse fortuinlijsten, wordt vermoed dat hij een vermogen heeft van ‘slechts' 60 miljard dollar. De Amerikaan schuift door de Mexicaan naar de tweede plaats.

De 67-jarige Carlos Slim maakte de afgelopen tijd al een flinke opmars in de lijst van Forbes. In 2005 sprong hij van plaats 17 naar 5 en afgelopen april had hij de toenmalige nummer 2, investeerder Warren Buffet, al ingehaald.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2038570). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Benieuwd hoeveel gebakken lucht er in de koers van het aandeel Amica Mil zit. Als de beurs inzakt kan Slim zo weer 20 plaatsen zakken. Maar misschien ook wel niet hoor, maar laat 'm dan iets goeds met al dat geld doen....

Dat is allemaal wel mooi en aardig maar ze zullen nooit iets doen aan hongersnood of zo iets. Een miljard is al teveel voor hun.

Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×