Managed hosting door True

Ict-servicecentrum politie gaat maandag weer open

Het grootste deel van het ict-servicecentrum van de politie gaat maandag weer open. In het gebouw werden gisteren asbestdeeltjes aangetroffen. Na onderzoek blijkt dat twee vleugels van het gebouw asbest bevatten. De medewerkers van deze vleugels worden tijdelijk elders gehuisvest.

Een groot deel van het ict-servicecentrum van de politie gaat maandag weer open. Het gebouw werd gisteren gesloten, omdat er op 23 plekken in het gebouw asbest was ontdekt. Woordvoerder Cees den Bakker liet Computable weten het overgrote deel van de werknemers maandag weer aan het werk kan.

Het ict-servicecentrum is gehuisvest in een pand in Odijk dat in delen is gebouwd. De vleugel, waar de afdelingen personeel en financiën zijn gehuisvest, is in de jaren zestig gebouwd en daar is de asbest gevonden. Deze afdeling blijft twee weken gesloten en wordt gesaneerd. De zeventig mensen die hier werken worden tijdelijk ondergebracht in Driebergen, De Bilt en Odijk.

Over een ander gedeelte van het pand bestaat nog onduidelijkheid. In dit gedeelte zijn 80 werknemers gehuisvest. Dit gedeelte wordt momenteel nog onderzocht en vandaag komt daar meer duidelijkheid over.

Ingelicht 
Het personeel werd gisteren ingelicht over de stand van zaken, de resultaten van het onderzoek en de vervolgacties. Algemeen directeur Co Hoogendoorn gaf aan dat het hem spijt en dat de directie de eindverantwoordelijkheid op zich neemt.

Het ict-servicecentrum is onderdeel van de voorziening tot samenwerking Politie Nederland. De vtsPN bestaat uit het Nederlands Politie Instituut, het ict-servicecentrum Politie, Justitie en Veiligheid en het Concern Informatiemanagement Politie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.