Managed hosting door True

Mannelijke ict'er krijgt vaker leaseauto

Mannelijke ict'ers hebben in vergelijking met hun vrouwelijke collega's betere secundaire arbeidsvoorwaarden. Mannen krijgen vaker een leaseauto, onkostenvergoeding of mobieltje van de zaak.

Mannelijke ict'ers hebben betere secundaire arbeidsvoorwaarden dan hun vrouwelijke collega's. Mannen krijgen vaker een leaseauto, onkostenvergoeding of mobiele telefoon van de werkgever. Dat blijkt uit cijfers van Loonwijzer.nl.

Vooral bij het krijgen van een leaseauto is er een groot verschil tussen mannen en vrouwen. Van de vrouwelijke ict'ers heeft 34 procent een leaseauto, bij mannen ligt dit percentage op 52 procent. Als het om een onkostenvergoeding gaat scoren mannen ook beter: 40 procent tegen 32 procent.

Ook zijn mannelijke ict'ers vaker in het bezit van een zakelijke mobiele telefoon, 44 procent heeft een gsm van de zaak. Bij vrouwen ligt dit percentage op 39 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vaak krijgt men bij een sollicitatie of intakegesprek ook de keuze of men betere secundaire opties wil of dit terug wil zien doormiddel van meer loon of andere opties. Kan het niet zijn dat hier bewust voor wordt gekozen?

Dus mannen werken vaker voor detacheerders?

Is er ook onderscheid gemaakt naar soort functie en soort bedrijf?
Het ligt namelijk meer voor de hand dat dit het verschil maakt. Los van of het een man of vrouw is, lijkt mij dat een consultant bij een deatcheringsbureau veel sneller een auto ter beschikking zal krijgen dan een helpdeskmedewerker in dienst van het bedrijf zelf.

Dit lijkt appels met peren vergelijken. Al mijn vrouwelijke collega's hebben dezelfde voorwaarden (incl. leaseauto, mobiel en vergoeding). Hebben de onderzoekers ook gevraagd wat voor bedrijf, cq werk deze mensen doen? Detachering (leaseauto) of in huis?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.