Managed hosting door True

ECM-markt stokt door personeelstekort

Werkplek

De markt voor enterprise content management-producten is de laatste jaren sterk gegroeid. Het tekort aan mensen zorgt er echter voor dat niet alle gekochte software geïmplementeerd kan worden.

Dienstverleners en leveranciers op de enterprise content management-markt hebben te weinig personeel om aan de vraag te kunnen voldoen. "Het gaat dan bijvoorbeeld om functioneel ontwerpers en goede projectmanagers", zegt Hans Kaashoek van Strategy Partners. Deze marktanalist en strategieadviseur onderzoekt de ontwikkelingen op de Nederlandse ecm-markt.

Strategy Partners zag het aantal ecm-contracten in 2006 met 14 procent groeien. De non-profitsector groeide met 15 procent wat harder dan de profitsector, die met 13 procent groeide. Het grootste verschil tussen deze twee markten is volgens Kaashoek dat bedrijfsdoelstellingen in de profitsector de basis vromen bij een project. "In de non-profitsector draait het om het generieke beheer van informatie, terwijl er binnen de profitsector vanwege compliance keiharde eisen liggen."

Uitbesteden

Een nieuwe trend in de ecm-markt is het uitbesteden van de oplossing. "Bedrijven zijn nog altijd terughoudend om het papier de deur uit te doen. Ecm wordt echter een functie binnen de ict-infrastructuur en niet meer op zichzelf staand. Daarom wordt het uitbesteden van ecm makkelijker", zegt Kaashoek. Strategy Partners verwacht in 2007 een duidelijke groei van asp-diensten op het gebied van ecm.

Ook verwacht Kaashoek dat de samenwerking tussen de grote, internationale leveranciers en de Nederlandse, kleinere partijen toe zal toenemen. "Deze local heroes hebben veel kennis van de markt, maar het is financieel lastig om eigen software te blijven maken. Daarom komen deze partijen bij elkaar." Voor de klant is dit gunstig. "Deze krijgt een gerenommeerd softwarepakket, maar wel geleverd en geïmplementeerd door lokale partijen die kennis van de markt hebben."

Computable Seminar
Computable organiseert op 20 september een gratis seminar over enterprise content management. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer e-mailmanagement, compliance en bewustwording van medewerkers. Kijk op http://www.computable.nl/ecm voor meer informatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.