Managed hosting door True

In 2008 eerste registerinformaticus

De eerste ict'ers kunnen zich waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar inschrijven in het Nationaal Informatica Register (NIR). Het register werd vorig jaar opgericht door de drie grootste ict-beroepsverenigingen, de VRI, NGI en Kivi/Niria.

Intiatiefnemer was de VRI. Als een ict'er zich registreert betekent dat niet alleen het verwerven van de titel RI, de informaticus onderwerpt zich ook aan een gedragscode en kan door een tuchtcommissie worden aangesproken op misstappen.

Niet iedereen komt in aanmerking voor de titel registerinformaticus. De drie verenigingen hebben besloten dat een registerinformaticus een vooropleiding op hbo-niveau moet hebben. Ook moet hij aantonen een aantal jaar werkzaam te zijn in de ict. "We wilden de lat niet te hoog, maar ook niet te laag leggen", zegt André Hammer, voorzitter van de raad van toezicht van de NIR. Hij verwacht dat er eind 2008 zo'n duizend ict'ers zich register informaticus mogen noemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik zie nu al regelmatig mensen met RI achter de naam. Dat is dus onzin en mag dus vanaf volgend jaar niet meer?

Kitty,
Ik kan niet voor iedereen spreken, maar als men nu RI achter de naam heeft staan, dan moet men bij het VRI ingeschreven staan. Het VRI hanteert nu dezelfde regels als in het artikel genoemd. Door dit nu door te zetten voor ook de andere brancheverenigingen heeft het meer waarde in de markt. We trekken dan als beroepsverenigingen op een lijn.

Als het net zo'n clubje als het VRI gaat worden dan kunnen we onze lol op!
Alleen RI worden als je vier jaar praktijkervaring hebt, dus als pas afgestudeerde informaticus hoepel je maar lekker op.
Alleen RI worden als je vriendjes hebt die ook al lid zijn van de VRI.

Aan dit soort subjectieve titels van nietszeggende clubjes hebben we als werknemers in de ict-branche werkelijk waar niets, maar dan ook helemaal niets.....

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-07T11:33:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.