Belgische e-commerce blijft achter bij Nederland

Het aantal e-commerce transacties in België neemt sterk toe, maar blijft achter bij de Nederlandse cijfers. Dat blijkt uit gegevens van Ogone, leverancier van online betaaldiensten in beide landen.

België maakt een inhaalslag in e-commerce. Dat stelt Ogone, leverancier can betaaldiensten naar aanleiding van cijfers over het eerste semester van 2007. In het eerste halfjaar nam het aantal e-commerce-transacties in België met meer dan 60 procent toe ten opzichte van dezelfde periode in 2006. In totaal steeg de omzet van die transacties met 77 procent naar 233 miljoen euro. Ogone heeft in België een marktaandeel van 80 procent.

In Nederland waar Ogone naar eigen zeggen een marktaandeel heeft van 60procent komt de omzet over het eerste semester van 2007 uit op ongeveer 450 miljoen euro. De leverancier van betaaldiensten schat dat Nederlandse transacties via e-commerce in het eerste semester van 2007 150 procent hoger zijn in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor.

Peter de Caluwe: "Belgie maakt een inhaalbeweging ten opzichte van Nederland. In Nederland is de verkoop via het web al veel langer ingeburgerd. Het is erg belangrijk dat de Belgische consument vertrouwen heeft in online betalingen."

In België nam het aantal aantal online handelaren met 33 procent toe. Onder ‘zuivere e-commerce transacties' worden online betaalmethoden zoals Bancontact, MisterCash, paytal Tunz en creditcard gerekend. Aanschaf van producten via internet waarvan de betaling via automatische incasso of betaling via rembourskosten is gedaan, zijn niet meegerekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-18T11:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.