Managed hosting door True

Opmerkelijk: laptoplamellen tegen meekijkers

Targus, producent van computer accessoires, brengt een serie schermfilters op de markt, de 'lamellen voor de laptop' moeten tegengaan dat collega's of concurrenten ongewild gevoelige informatie van het laptopscherm lezen.

Volgens een Amerikaans onderzoek geeft maar liefst 45 procent van de ondervraagde zakenlieden toe dat ze weleens stiekem meekijken op de laptop van hun buurman. De helft van de ondervraagden heeft ervaren dat anderen op hún computerscherm meekijken. Daar gaat Targus, producent van computertassen en accessoires, iets aan doen. Het merk lanceert  een serie schermfilters die het voor nieuwsgierige blikken onmogelijk moet makent om op het scherm van de laptop te kijken.

Het 'Privacy Screen' is een dun schermfilter dat er voor zorgt dat alléén de gebruiker van de laptop kan lezen wat er op het scherm staat. Het schermfilter bestaat uit fijne verticale lamellen die het schermbeeld verbergen voor iedereen die niet direct voor de computer zit. Personen die zich meer dan 45 graden naar rechts of links bevinden, zien alleen een zwart scherm.

Mona Kroon, Corporate Sales manager van Targus in Nederlan: "Deze oplossing is ideaal voor iedereen die zijn laptop onderweg gebruikt. Vooral voor zakenlieden, die vaak onderweg met vertrouwelijke rapporten en cijfers werken. Dit nieuwe filter geeft zowel het bedrijf als de medewerker de zekerheid dat er buiten de vier kantoormuren zonder risico met vertrouwelijke documenten gewerkt kan worden."

De Targus Privacy Screens zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van 12,1" tot 22" widescreen. Het filter is ook te gebruiken op stationaire lcd-schermen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik meen me te herinneren dat meekijken ook mogelijk is door de straling te meten die het beeldscherm uitstoot... ik weet niet of dat ook met de huidige laptops nog het geval is of dat het erhaupt een broodje aap is geweest.
Zouden de lamellen ook daartegen bescherming bieden?

dat heeft 3M toch al jaren ? of heb ik het mis ?

Oud nieuws eigenlijk. HP heeft ook zo'n mooi filter.

Je kunt natuurlijk ook gewoon weer van die oude schermen gaan verkopen, met een standaard inkijkhoek van 55 graden.
Hoezo nieuwe feature...

3M heeft dit al (tientallen) jaren zover mij bekend.
Werkt inderdaad uitstekend !

http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/en_US/ComputerFilter/Home/ProductInformation/Products/FramedDesktopPrivacyFilters/


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-18T12:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.