Managed hosting door True

Nederland in top-5 van Wi-Fi-gebruik wereldwijd

Nederland staat in de landen top-vijf van Wi-Fi gebruik. Luchthaven Schiphol, station Utrecht centraal en hotel Holiday Inn Eindhoven eindigen hoog in de Hotspot Index van 1Pass, leverancier van breedbandoplossingen.

Het wereldwijde gebruik van hotspots door zakelijke gebruikers steeg in de eerste helft van dit jaar met 68 procent ten opzichte van de tweede helft van 2006, een groei van 44 procent in vergelijking met de zes maanden daarvoor. Zakelijke reizigers maken het meest een Wi-Fi verbinding op Luchthavens.

Wi-Fi gebruik in Europa groeit harder dan in de Verenigde Staten. Het aantal sessies verdubbelde bijna ten opzichte van de zes voorgaande maanden. Nederland registreert een toename van 68 procent. Luchthaven Schiphol staat op plaats acht van de index voor luchthavens. Station Utrecht is zesde in de lijst voor treinstations. In de hotellijst staat Holiday Inn Eindhoven zelfs op plaats drie. 

De onderzoekers  onderstrepen de aantrekkingskracht van Wi-Fi-hotspots als primaire verbindingsoptie voor mobiele werkers. Volgens de onderzoekers groeien luchthavens uit tot een tweede kantoor voor frequente vliegers. Wi-Fi komt met name van pas voor werknemers die de tijd die zij op luchthavens en in hun hotel besteden optimaal willen benutten.

De hotels en vluchthavens zijn gezamenlijk goed voor meer dan vijf van elke zes sessies. Luchthavens voeren daarbij de lijst aan met 56 procent van alle sessies. Hotels zijn met een toename van het Wi-Fi-gebruik van 123 procent bezig om de achterstand in te lopen. Momenteel nemen ze 30 procent van alle Wi-Fi-sessies voor hun rekening.

Met 'sessie' bedoelen de onderzoekers de aanmelding van een gebruiker vanaf een bepaalde locatie, een of meerdere keren per dag. De gemiddelde 'sessielengte' wordt berekend door het totale aantal minuten dat eengebruiker verbonden is te delen door het totaal aantal sessies gedurende een dag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En natuurlijk geen onvertogen woord over de gezondheidsrisico`s van al deze mooie draadloze technieken.

De gezondheidsrisico`s van asbest waren in de jaren 30 van de vorige eeuw bekend. Het heeft 70 jaar geduurd voordat dit collectief werd onderkend.

Hoelang gaan wij er als samenleving over doen om de gevaren van het nieuwe draadloze asbest te onderkennen?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.