Mobiel betalen in Rotterdamse discotheek

De Rotterdamse Hollywood Music Hall (HMH) introduceert mobiel betalen en is daarmee naar eigen zeggen de eerste discotheek in Europa waar het entreebewijs, de drankjes en de garderobe betaald kunnen worden met de mobiele telefoon.

Vanaf 18 oktober kunnen alle bezoekers van de Hollywood Music Hall in Rotterdam betalen door een sms te sturen aan de kassa's en muntautomaten. Het betaalsysteem dat ‘Tikkies' heet, is een online portemonnee waarmee gebruikers kunnen betalen via de mobiele telefoon of internet.

Tikkies is de afgelopen vijf maanden getest door een aantal vaste bezoekers van de Rotterdamse discotheek. Op dit moment betaalt 12 procent van de bezoekers de drankjes, garderobe en entree met hun mobieltje. Eigenaar Fred Diaz Bauste heeft hoge verwachtingen: "De mensen die het betaalsysteem gebruiken vinden het cool en makkelijk. Daarnaast is het ook een soort van 'hebbedingetje'. Niet alleen in HMH, maar ook in andere horecagelegenheden en winkels zal het zeker aanslaan." Mobiel betalen is volgens de ondernemer erg aantrekkelijk. "Klanten kunnen sneller afrekenen en het is veiliger omdat er minder contant geld in omloop is", aldus Bauste.

Mobiel betalen

In augustus gingen twee grote proeven met mobiel betalen van start. Bij een C1000 filiaal in Molenaarsgraaf kunnen honderd klanten via hun mobieltje hun boodschappen betalen en statiegeld innen. Betrokken partijen bij die proef zijn onder andere LogicaCMG en Rabobank.

Maandag 27 augustus klonk het officiële startsein voor een proef van Payter, het systeem waarmee via mobiele prepaytoestellen kan worden betaald. Duizend Rotterdammers kunnen via hun mobiele telefoon betalen bij een dertig winkels (waaronder Albert Heijn) in het centrum van die stad. Verwacht wordt dat Payter eind van dit jaar de eerste resultaten naar buiten brengt.

Maar al eerder wist een Rotterdamse discotheek de aandacht op zich te vestigen door toepassing van ict. In 2004 bracht de Baja Beachclub bij een aantal vaste klanten een rfid-chip onder de huid aan. Via de chip kan vervolgens de rekening worden bijgehouden. Dit systeem wordt nog steeds door klanten gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

is deze manier van betalen nog steeds mogelijk?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-18T10:43:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.