Onenigheid over sociaal plan Getronics PinkRoccade

De vakbonden kunnen het niet eens worden over het nieuwe sociaal plan bij Getronics PinkRoccade. Grootste struikelblok is de standaard ontslagvergoeding die volgens de leden van CNV en FNV te laag is.

De vakbonden zijn het niet eens over het nieuwe sociaal plan bij Getronics PinkRoccade. Van de Getronics-medewerkers die lid zijn van vakbond De Unie heeft 70 procent ingestemd met het nieuwe plan. Bij de personeelsleden die zijn aangesloten bij CNV wijst 90 procent het plan af. Ook bij de FNV is het resultaat van de ledenraadpleging negatief, maar vanwege een lage respons wordt de termijn van de stemronde met twee weken verlengd. Volgens Nico Paschier van CNV Dienstenbond, die de belangen behartigt van enkele honderden Getronics medewerkers, is de ontslagvergoeding het grootste struikelblok van de onderhandelingen. De leden van CNV en FNV vinden de standaard ontslagvergoeding die wordt berekend aan de hand van het aantal dienstjaren en het loon, te laag.

Onduidelijk

Huug Brinkers, bestuurder ict bij De Unie laat op de website van zijn vakbond weten dat het nog onduidelijk is wat er door de verschillende uitslagen gaat gebeuren. "Ondanks de positieve uitslag van de ledenraadpleging van De Unie streven wij uiteraard wel naar een zo breed mogelijk draagvlak. Daarbij is de vraag of De Unie het sociaal plan tekent zonder goedkeuring van FNV en CNV nog niet aan de orde.  Mocht de uitslag bij FNV en CNV negatief blijven, dan zullen wij in eerste instantie partijen oproepen opnieuw met elkaar te overleggen. Mocht dit overleg niet tot een oplossing leiden, dan zullen wij ons beraden op de dan ontstane situatie en overleggen met de (kader)leden."

Nico Paschier van CNV: "Het is afwachten wat er bij de FNV gebeurt. Als dat duidelijk is, zullen we kijken wat onze vervolgstappen zijn. Er zijn meerdere mogelijkheden: er komt geen sociaal plan, we gaan opnieuw rond de tafel of er komt een sociaal plan per bond."

De onderhandelingen over het nieuwe sociaal plan stammen van voor de overname door KPN en zijn een gevolg van het oude sociale plan dat eind vorig jaar afliep. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-30T11:34:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.