Managed hosting door True

Bijzondere hobby: 'Als je maar hard genoeg oefent'

Daniël Versteegh speelt in een trio Gypsy Jazz, een Europese jazzstijl. Het is een lastig muziekstijl, maar als je maar hard genoeg oefent krijg je het wel onder de knie.

Naam: Daniel Versteegh
Functie: programmeur
Bedrijf: M4N
Hobby: spelen van Gypsy Jazz


"Gypsy Jazz is de enige Europese jazzstijl. De grondlegger ervan is de Fransman Django Reinhardt. Het hoofd van mijn basisschool speelde samen met Fapy Lafertin, een bekende in de Gypsy Jazz. Toen zij optraden op school, vond ik de muziek al erg bijzonder. Iemand in het gebouw waar ik werkte speelde op mijn gitaar en ik herkende daar de muziek van Reinhardt in. Ik heb namelijk altijd een gitaar op kantoor staan, tegen de rsi. Zo ben ik in het wereldje gerold. Het bleek mogelijk om de muziek te leren  spelen.Als je maar hard genoeg oefent.
Ik speel ongeveer één tot twee uur per dag. Gemiddeld treed ik één keer per week op met mijn band, het Daniel Versteegh trio. We oefenen niet echt samen. Als iedereen ervoor zorgt dat hij de muziek kent, dan lukt het wel.Ophet podium staan vind ik heerlijk, maar het gaat me voornamelijk om het samen spelen. Ik spring ook wel eens bij in andere bandjes, maar  samen spelen met het trio blijft het leukste."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-03T10:30:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.