Managed hosting door True

Kennismakingsproject VMBO-meisjes uitgebreid

VMBO-mbo-brug

Slechts 5 procent van de meisjes in het vmbo en 8 procent van de meisjes in het mbo kiest een technische opleiding. Het project vmbo-mbo-brug, dat meisjes probeert te interesseren voor een technische opleiding, wordt nu uitgebreid en start in vier extra regio's.

Het project vmbo-mbo-brug wordt uitgebreid met vier andere regio's. Het project loopt sinds half november in de regio's Hilversum en Den Haag. Het oriëntatietatieproject vmbo-mbo-brug moet meisjes interesseren voor een technische opleiding.

Meisjes die gebruik maken van het project kunnen een aantal weken kennismaken met verschillende technische opleidingen, zoals de ict-opleidingen van een ROC. Verder gaan de deelnemers op excursie naar verschillende technische bedrijven en maken ze kennis met vakvrouwen die werkzaam zijn in de techniek. In het schooljaar 2006/2007 deden dertig meisjes mee aan het project.

Vmbo-mbo-brug wordt gesubsidieerd door de overheid. Het project is gericht op meisje op het vmbo en mbo, omdat zij al vrij vroeg hun beroepskeuze moeten maken. Slechts 5,1 procent van de meisjes op het vmbo koos in het schooljaar 2006/2007 een technische onderwijsrichting. In het mbo is dit percentage 8,5 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Laat ze maar komen die meisjes! De ICT kan toch wel wat vrouwen gebruiken tussen al die ouwe kerels..

beetje onzinnig om daar geld in te stoppen.

Komt er nu ook een campagne dat jongens schoonheidsspecialist moeten worden?

Nou ik ben zelf een meisje en ben zelf ook werkzaam op het gebied van ict, ik heb het er naar mijn zin en leer er ook veel van.

Ik vind het anders een prima idee....het is alleen zo jammer dat er mensen zijn die dat onzin vinden of denken dat vrouwen er niet voor geschikt zijn.

Ik vind het raar dat hier veel geld ingestoken wordt, jongens worden immers ook niet aangespoord om een kappers opleiding of iets degelijks te gaan volgens.

Er zijn inderdaad weinig vrouwen in de ict, maar er zijn ook weinig mannen in de schoonheids/cosmetica branche.

Mannen interesseren zich gewoon sneller voor technische beroepen dan vrouwen dit doen. En vrouwen interesseren zich sneller voor schoonheid dan dan mannen dat doen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.