Managed hosting door True

Winnaars aan het woord: CIO Alexander Baas

Alexander Baas van SNS Bank won de Computable Award voor CIO van het jaar.

Wat betekent de Computable-Award voor u?
Ict speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering van SNS REAAL en we zijn trots op onze ict-medewerkers. Het is een eer dat Computable-lezers dat herkennen en op ons hebben gestemd. 

U heeft bij SNS Bank in verschillende functies gewerkt, onder andere als netwerkbeheerder, ontwikkelaar en manager. Wat zijn de uitdagingen als CIO?
In de jaren tachtig werd ict vooral ingezet voor automatisering van de backoffice. Op een gegeven moment heb je dan goede systemen en processen, maar als je met ict het verschil wilt maken, moet je het strategisch inzetten.
Ict wordt steeds meer ingezet bij het verkopen van financiële producten. Het is voor ons een uitdaging om het voor onze klanten leuk en eenvoudig te houden. Mijn overtuiging is dat mensen het verschil maken. Het is een uitdaging om onze ict'ers vernieuwende ict-oplossingen te laten bedenken, die voldoen aan uitgebreide (Europese) regels en waarmee we ons onderscheiden van de concurrentie.

Hoe heeft u de Award gevierd?
Onze ict'ers zijn getrakteerd op gebak met het logo van de Computable Awards. Directievoorzitter Rien Hinssen heeft tijdens personeelsbijeenkomsten door het hele land alle SNS medewerkers gefeliciteerd met het behalen van deze prijs. Ik ben weliswaar uitgeroepen tot CIO van het jaar maar die prijs komt natuurlijk het hele bedrijf toe.

Waar staat de Award nu?
De Award heeft een mooi plekje gekregen in de hal van ons pand, zodat ik hem iedere dag zie staan en weer even kan terugdenken aan de mooie avond van de uitreiking van de Computable Awards.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.