Managed hosting door True

Nederlanders zijn vaker en langer online

Nederlanders zijn steeds langer online. Niet alleen stijgt het aantal internetgebruikers thuis en op het werk, ook het aantal uren dat op internet wordt doorgebracht neemt toe: gemiddeld brengt een Nederlander 6,4 uur per week op internet door.

Het aantal internetgebruikers is in 2007 gestegen tot meer dan 11 miljoen mensen van dertien jaar en ouder. Dat is een toename van 7 procent ten opzichte van 2006. De gemiddelde surftijd steeg in dezelfde periode met 8 procent: van 5,9 uur naar 6,4 uur per week. Dat is bijna een uur per dag. Internet is hiermee na radio en televisie het derde medium als het gaat om vrijetijdsbesteding. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van STIR, Stichting internetreclame.

Surfen op het werk

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat het pc-bezit is toegenomen van 79 procent naar 85 procent. Bovendien hebben steeds meer mensen op het werk toegang tot internet, van 34 procent in 2006, naar 38 procent in 2007.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

De toemame van PC bezit is niet alleen ontstaan door het surfen op het internet, wat te denken van de computerspellletjes die jongeren in de leeftijd van 11 t/m 16 tegen woordig achter de PC houdt, ook spelen de jongeren met elkaar op het web en ook bijvb. op een LAN met ??n IP adres.
Het contact met de buiten wereld wordt steed schaarser, het enige wat ze de hele dag zien is een beeldscherm, ze zijn er niet meer achter vandaan te krijgen, dit is de schaduw kant van het computertijdperk waarin we momenteel leven.
Deze ontwikkeling heeft naar mijn weten ook gevolgen voor de geestelijke gezondheid van deze jongeren, hoe mooi, nuttig en advanced de techniek tegenwoordig ook is. ( ze worden er door gegrepen en vervreemden van andere allerdaagse belangrijke zaken)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.