Atos Origin stapt in ontwikkelingswerk

Ict-dienstverlener Atos Origin gaat samenwerken met International Institute for Communication and Development (IICD), een organisatie voor ontwikkelingshulp die zich richt op scholing en training in afrika.

Ict-dienstverlener Atos Origin gaat een tweejarige samenwerkings-overeenkomst aan met International Institute for Communication and Development (IICD), een ontwikkelingshulporganisatie voor scholing en training in afrika. De overeenkomst is in eerste instantie gericht op het versterken van de expertise van lokale organisaties op het gebied van scholing en training in Afrika, maar ook op het versterken van de expertise van IICD op het gebied van eLearning.

Onder de naam ‘Knowledge 4 Development' gaat de unit Learning Solutions van Atos Origin tachtig dagen van zijn tijd beschikbaar stellen en zijn onderwijskundige en technische kennis inzetten ten behoeve van IICD en lokale organisaties in Afrika. Atos Origin Learning Solutions ondersteunt IICD onder meer met de implementatie van een online training-tool voor zelfanalyse en evaluatie.

Consultants zullen daarnaast ondersteuning bieden aan verschillende lokale projecten en activiteiten van IICD, variërend van de ontwikkeling van een e-learning tool voor het trainen van evaluatiepartners in diverse landen tot het scholen van lokale trainingspartners in het ontwikkelen van multimedia trainingsmateriaal in Zambia. Ook medewerkers van IICD profiteren van de samenwerking en krijgen inzicht in de meest recente ontwikkelingen op het gebied van e-learning.

Betere docenten

IICD is sinds 2000 betrokken bij projecten in Zambia op het gebied van onderwijs, bestuur, landbouw en klein ondernemerschap. "Informatietechnologie wordt slechts mondjesmaat ingezet binnen het onderwijs in Zambia. Het gebruik van nieuwe trainingsmethodieken in het onderwijsprogramma - waaronder IT-toepassingen als video, cd-roms en het internet - is echter van groot belang voor de kwaliteit van het onderwijs. Curricula kunnen simpel en snel worden geactualiseerd en het helpt docenten die het zonder faciliteiten als een lab of andere hulpmiddelen moeten doen om met behulp van computersimulatie bepaalde stof beter over te dragen", licht Olaf Erz, country manager Zambia van IICD toe. "Daarnaast stelt de e-learning tool van Atos Learning Solutions in staat om meer lokale partners te trainen en ondersteunen bij het zelf evalueren en het bewaken van de voortgang van projecten."

De samenwerking tussen Atos Origin Learning Solutions en IICD sluit naadloos aan bij de activiteiten van beide organisaties. IICD ondersteunt lokale organisaties in een negental landen in Afrika en Latijns-Amerika bij de ontwikkeling van praktische en duurzame oplossingen voor armoedesbestrijding en de kwaliteit van basisvoorzieningen zoals onderwijs, gezondheidszorg en bestuur te bevorderen. De oplossingen zijn gebaseerd op zowel moderne multimediaoplossingen - computers, internet en e-mail - als traditionele kanalen, zoals radio en televisie.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-27T12:59:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.