Managed hosting door True

'Vooral ICT'er is vatbaar voor liefde op werkvloer'

Met name ict'ers zouden een relatie op de werkvloer wel zien zitten. Toch vinden werkgevers niet dat ze daar iets tegen moeten doen. Het draait juist om openheid wanneer twee collega's elkaar meer dan aardig vinden.

Ict-werkgevers zijn niet happig op het ontwikkelen van gedragscodes voor relaties. Toch is regelgeving omtrent liefde echt van deze tijd. Dat zegt Muel Kaptein, hoogleraar Business Ethics & Integrity Management aan de Erasmus Universiteit.

Volgens Kaptein is de kans op een relatie op de werkvloer de laatste tijd alleen maar groter geworden. In de ict-branche schat hij deze kans zelfs hoger dan gemiddeld. Toch ligt juist deze branche achter op de andere sectoren als het gaat om regelgeving rond relaties op de werkvloer.

Bij een kantoorromance moet de werkgever volgens Kaptein twee dingen doen. Ten eerste moet hij de zaak bespreekbaar maken en samen met de twee geliefden aan een oplossing werken. Ten tweede moet hij -na overleg met de betrokkenen- zo openlijk mogelijk met andere teamleden over de relatie communiceren. Dat zou geroddel en ‘wilde verhalen' voorkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is toch 9 van de 10 keer een mannenwereldje. Die verdwaalde vrouw is vaak een externe projectleider of relatiebeheerder (hoe toepasselijk).

In het serverhok zie ik niet snel iets opbloeien. Misschien meer op programmeer/managementlevels.

Lijkt me beste om gewoon andere taak/afdeling/werkgever te zoeken als het serieus wordt.

Zolang de werkgever geen hinder ondervindt van de relatie gaat het hem geen snars aan. Geroddeld wordt er altijd, dat is van alle tijden en door alle nivo's, dat ligt in de menselijke natuur.
Mij verbaast waarin je vandaag de dag hoogleraar worden kan. Vooral de kombinatie ethiek/integriteit en zaken (jawel zelfs in het Nederlands gaat dat) is iets dat bijna niet meer voorhanden is, dat is neem ik aan de reden van het hoogleraarschap ;-))

Ja, als je met hart en ziel bij een bedrijf werkt maar de bedrijfsleiding laat merken dat ze helemaal niets met je op hebben. We blijven wel mensen dus de passie zoekt een uitweg. Dinsdag aanstaande gaan we maar eens met passie staken!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-14T06:01:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.