Door recessie is er minder ICT-afval

Er is ruim 22,3 miljoen kilo afgedankte ict-apparatuur ingezameld in 2009. Ten opzichte van 2008, waarin 22,7 miljoen kilo werd opgehaald, betekent dit een lichte daling. Volgens ICT~Milieu, de stichting die verantwoordelijk is voor de inzameling van ict-afval, is de daling onder andere te wijten aan de recessie.

'Mensen en bedrijven zijn zuiniger en vervangen apparatuur minder snel dan zij normaal gesproken doen', zegt Lucas Stassen, woordvoerder van ICT~Office waar ICT~Milieu onderdeel van uitmaakt. Een tweede reden voor de daling van het totaalgewicht van het opgehaalde ict-afval is de toenemende populariteit van platte beeldschermen voor pc en laptops. Het aantal CRT-monitoren neem af en platte schermen zijn lichter .

ICT-vuilnis

Zowel consumenten als bedrijven hebben in 2009 minder afgedankte ict-apparatuur aangeleverd . ICT~Milieu ziet de daling echter als een tijdelijke dip. De organisatie verwacht dat het ict-vuilnis in 2010 weer toeneemt. Stassen: 'Er is nog veel te winnen. De grijze container is onze grootste concurrent. Maar er is steeds meer aandacht voor het milieu en de verantwoorde inzameling van oude pc's en randapparatuur.'

Het ict-inzamelsysteem  is een logistiek systeem voor de gescheiden inzameling en recycling van gebruikte ict-apparatuur. Er zijn meer dan driehonderd bedrijven uit de ict- en telecomsector aangesloten bij ICT~Milieu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-02T16:05:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.