Managed hosting door True

CWI opnieuw beoordeeld als ‘excellent’

Het Centrum Wiskunde en Informatica (CWI) is opnieuw als 'excellent' beoordeeld door een internationale evaluatiecommissie. Volgens de commissie die in opdracht van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) de evaluatie heeft uitgevoerd, behoort het CWI tot de wetenschappelijke wereldtop. Ook in 2012 en 2006 is het onderzoeksinstituut als excellent beoordeeld. De meest recente evaluatie betreft de periode van 2011 tot 2016.

In de onderzoekscommissie zetelden experts uit de wiskunde en informatie. De kwaliteit van het onderzoek en de maatschappelijke relevantie wordt met name als uitmuntend bestempeld. Daarnaast gaf de commissie enkele aanbevelingen, zoals het verder uitbreiden van zijn impact op de industrie door de zichtbaarheid te vergroten naar potentiële belanghebbenden. 

Het onderzoek is uitgevoerd als onderdeel van het zesjaarlijkse standaard evaluatieprotocol van het NWO, de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en het Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KnAW). De resultaten zijn op 8 maart 2018 bekendgemaakt.

Hoogste score

Het CWI heeft de hoogst mogelijke score behaald gebaseerd op zijn resultaten, een zelf-evaluatie en een bezoek aan het instituut in oktober 2017. De commissie: ‘Het CWI voert toponderzoek dat internationaal veel invloed heeft in de relevantie onderzoeksgebieden. Het instituut wordt als leidend beschouwd door internationale collega’s.’ De onderzoekers onderstrepen verder dat het onderzoek van het CWI ‘uitzonderlijke bijdragen aan de samenleving levert’ en dat het ‘volkomen klaar is voor de toekomst.’ Tot slot komt uit de evaluatie naar voren dat het onderzoeksinstituut ‘uniek is in het samenbrengen van onderzoekers uit de wiskunde en de it. Hierdoor creëert het een uitstekende onderzoekomgeving die kruisbestuiving tussen beide disciplines beïnvloedt’.

Het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) is sinds 1946 het nationale onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica. Het is gevestigd op het Amsterdam Science Park en is deel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-12T10:08:00.000Z Christel Tuin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.