Nood-editie Volkskrant en NRC door netwerkprobleem

PCM, uitgever van De Volkskrant en het NRC Handelsblad kampt met grote netwerkproblemen. Vanmiddag komt het NRC Handelsblad daarom met een nood-editie.

Lezers van De Volkskrant kregen vanochtend al een krant in de bus waarbij koppen en teksten waren weggevallen. “We hebben wat netwerk problemen. Het netwerk valt er geregeld uit. Medewerkers kunnen hierdoor niet werken”, zegt woordvoerder Pieter Kuijt.

Er zijn daarom momenteel wat nood-oplossingen verzonnen. Er wordt geprobeerd zoveel mogelijk lokaal te werken. “Maar het probleem met de opslag blijft”, aldus Kuijt. De kranten van de uitgever zullen daarom wat dunner zijn dan gebruikelijk.

Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is. Er vindt momenteel een crisisoverleg plaats tussen directie, hoofdredactie en systeembeheerder Getronics PinkRoccade. PCM Uitgevers heeft zo’n twee jaar geleden de it aan PinkRoccade uitbesteed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In de Volkskrant lees ik dat hoofdredacteur Piet Broertjes zich beklaagd over het gevoel van betrokkenheid bij de mensen die de storing moeten verhelpen. Gartner noemt "gebrek aan betrokkenheid" één van de 5 "mislukpunten" bij uitbesteding. Ik ben benieuwd of we hier met een mislukte uitbesteding te maken hebben of met een incident.....

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-15T14:07:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.