Microsoft probeert nieuwe boetes te voorkomen

Microsoft heeft opnieuw documenten overhandigd aan de Europese Commissie. De softwaregigant probeert zo nieuwe boetes te voorkomen.

De Europese Commissie (EC) legde Microsoft 12 juli een boete op van 280,5 miljoen euro, omdat het bedrijf nog altijd niet de juiste documenten had overhandigd. Microsoft heeft bezwaar gemaakt tegen deze boete.

De EC bekijkt momenteel de documenten die Microsoft eerder heeft overhandigd. Een woordvoerder van de Commissie kan niet zeggen wanneer ze hiermee gereed zijn. “Vanaf vandaag kan Microsoft een hogere boete verwachten van 3 miljoen euro per dag”, aldus de woordvoerder. De softwaregigant probeert dit door het overhandigen van de nieuwe documenten te voorkomen.

Microsoft kreeg deze boete opgelegd, omdat het bedrijf nog altijd niet voldeed aan het vonnis van de Europese Commissie van 2004 waarin gesteld werd dat het bedrijf de Europese antitrustwetten overtrad. Het bedrijf kreeg een boete opgelegd van 497 miljoen euro en moest aan concurrenten openheid geven over communicatieprotocollen van zijn serverproducten. Microsoft heeft bezwaar gemaakt tegen de boete van 280,5 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-01T11:44:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.