Managed hosting door True

Apple verkoopt aandelen zonder toestemming aan Jobs

Volgens de Financial Times heeft Apple maar liefst 7.5 miljoen aandelen ter waarde van 18,30 dollar per aandeel aan Steve Jobs verkocht zonder toestemming van de directie. De betreffende documenten zijn later vervalst zodat het leek alsof de directie zijn goedkeurig had gegeven.

Het vervalsen van dergelijke documenten wordt meestal zwaar bestraft met een flinke geldboete en gevangenisstraffen. Apple heeft tot morgen om aan te tonen dat er niets aan de hand is met de boekhouding. Tot nu toe heeft het bedrijf altijd beweerd dat Jobs nooit gebruik gemaakt heeft van de opties die hem aangeboden zijn; Jobs zou ze ingeruild hebben tegen legitieme waardepapieren.

Zelfs als blijkt dat Jobs geen gebruik gemaakt heeft van de opties, is de kous nog niet af. Als blijkt dat Jobs wel degelijk wist dat de opties buiten goedkeuring van de directie om werden aangeboden, maakt dit hem zeker strafbaar. Dat zou verklaren waarom Steve Jobs inmiddels buiten Apple om juridische hulp heeft ingehuurd. Hij kan de hulp wel eens hard nodig hebben: in een vergelijkbare zaak waarin topmensen van Brocade over de schreef gegaan zijn is inmiddels een gevangenisstraf van twintig jaar en een boete van vijf miljoen dollar geëist.

Apple geeft geen verder commentaar op de zaak, maar wil wel zeggen dat zonder Steve Jobs er geen Apple zal zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-29T10:19:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.