Managed hosting door True

Brabants café past biometrie toe als toegangsbewijs

Het Brabantse café De Oriënt Express heeft zijn toegangssysteem uitgebreid met een vingerafdruklezer. Daarmee kan worden bijgehouden wie de gasten zijn en hoe oud ze zijn. Het café wil daarmee gehoor geven aan het verscherpte overheidsbeleid om alcoholmisbruik onder jongeren terug te dringen.

Bij café De Oriënt Express uit het Brabantse Valkenswaard kom je niet meer binnen zonder je vingerafdruk gescand te hebben met het nieuwe toegangssysteem. Door de vingerafdruklezer is direct duidelijk wie de gasten zijn en hoe oud ze zijn.

Eigenaar Peter Dollekens is de eerste horecaondernemer met dit systeem en wil hiermee gehoor geven aan het verscherpte beleid van de overheid om alcoholmisbruik onder jongeren terug te dringen.

Altijd bij je
Het café maakt al jaren gebruik van een elektronisch pasjessysteem. "Door de toenemende druk van de overheid ten aanzien van alcoholbeleid moet de horeca steeds innovatiever worden", zegt Dollekens. Hij werkte bij de uitbreiding van het pasjessysteem samen met mobiele technologieprovider ClubMessage uit Breda.

Dollekens merkte dat alleen een pasje niet genoeg is. "Mensen doen veel moeite om toch binnen te mogen. De vingerafdrukcontrole is een extra maatregel om te voorkomen dat wij de verkeerde doelgroep binnenlaten. Een pasje kun je vergeten, maar je vingerafdruk heb je altijd bij je."

Herkenning
Het systeem van ClubMessage slaat slechts een klein deel van de vingerafdruk op. Vervolgens herkent de computer meteen alle bijbehorende persoonsgegevens bij plaatsing van de gescande vinger op de reader. Dollekens verwacht veel van de vingerafdruklezer.

"Wanneer meer horecabedrijven gebuik gaan maken van dit elektronisch toegangssysteem, leveren we als collectief een constructieve bijdrage aan het verscherpte alcoholbeleid."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het is uberhaupt triest dat deze maatregel genomen wordt, maar helaas heeft het gedrag van mensen tot deze beslissing geleid. Het scannen van je gegevens is 'gelukkig' nog een momentopname, met een RFID-chip in ons lichaam zijn we nog veel verder van huis!
Ik hoop dan ook dat wanneer dit aan de orde is, wij wakker geworden zijn en wij als Nederlanders, de chip massaal zullen weigeren! 'Vrij Nederland', is helaas zo VRIJ niet meer, dus laten wij zuinig zijn op dat kleine stukje wat er nog over is voordat wij opgaan in het niets! Nederland, blijf alert!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-25T11:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.