Managed hosting door True

Nederlandse gamecracker moet vier maanden brommen

 

Voorzitter hamer

Een 22-jarige inwoner uit het Gelderse Beusichem moet voor vier maanden de cel in. Hij heeft de servers van een aantal computerspelontwikkelaars gekraakt.

De man, die van vijf internationale computerinbraken werd beschuldigd, kreeg gisteren van de rechter een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk, opgelegd. Ook krijgt hij een werkstraf van 50 uur. Het openbaar ministerie had een werkstraf van 100 uur geëist.

De Nederlander brak in op servers van internationale spelontwikkelaars en verschafte zich zo toegang tot spellen die nog in ontwikkeling waren, schrijft Netkwesties op zijn website. Zo brak hij in bij de Griekse spelontwikkelaar Aventurine. Hier haalde hij gebruikersnamen en wachtwoorden weg, waardoor hij toegang kreeg tot de downloadomgeving van het spel Darkfall Online, dat nog in ontwikkeling was. Bij een andere gamefabrikant ontvreemde de cracker code van een spel, dat ook nog in ontwikkeling was. Ook vond hij hier een overzicht van de ontwikkelkosten van het spel.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2071300). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Schande...
Voor mishandeling krijg je nog minder.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×