Managed hosting door True

Rechter negeert jury in voordeel van Microsoft

Voorzitter hamer

Microsoft hoeft toch geen boete te betalen van 1,53 miljard dollar. Een Amerikaanse rechter heeft het besluit van een jury daartoe aan de kant geschoven. Alcatel-Lucent, die de rechtszaak aanspande, gaat in beroep.

Een Amerikaanse rechter heeft een vonnis van de jury in het voordeel van Microsoft aan de kant geschoven. De jury vond dat de softwaregigant inbreuk maakte op twee patenten van Alcatel-Lucent. Microsoft moest daarom een boete betalen van 1,53 miljard dollard. Rechter Rudi Brewster besloot echter anders. Alcatel-Lucent zegt in beroep te gaan tegen het besluit.

Volgens Brewster maakt Windows Media Player helemaal geen inbreuk op de twee patenten. Microsoft maakt namelijk gebruik van een patent van het Duitse Fraunhofer-Institut en hiervoor heeft de softwaregigant een licentie. Brad Smith van Microsoft noemt in een verklaring het besluit van de rechter ‘een overwinning voor de klanten'. Acatel-Lucent noemt de uitspraak ‘schokkend en verwarrend'. "Wij denken dat de beslissing van de jury in stand moet blijven."

Verkeerde formule

Brewster zegt dat de formule die de jury gebruikte om het bedrag voor de boete te berekenen een fout was. In deze formule is het aantal computers met het besturingssysteem Windows opgenomen dat Microsoft verkocht zou hebben gedurende een bepaalde periode. Volgens Brewster is er geen bewijs dat de features, die gebruik maakten van het patent, waardevermeerderend zijn voor het product of dat de vraag daardoor steeg.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.