Ex-topman van Dell krijgt 48 miljoen dollar

Kevin Rollins, de voormalige ceo van Dell die afgelopen januari aftrad, ontvangt binnenkort 48 miljoen dollar van zijn vroegere onderneming. Dat blijkt uit gegevens die de hardwareleverancier gisteren deponeerde bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Kevin Rollins krijgt een slordige 48 miljoen dollar (zo'n 35 miljoen euro) op zijn rekening bijgestort door Dell, het bedrijf waar hij tot eind januari algemeen directeur was. Rollins, die het bedrijf vanaf 2001 leidde, moest in januari het roer overdragen aan Michael Dell.

De hardwareleverancier deponeerde gisteren stukken over deze financiële transactie bij de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC). Uit de gegevens blijkt dat het bedrag gelijk is aan de waarde van 7.370.000 niet-uitgeoefende aandeelopties. Dell had hierover met Rollins een afspraak gemaakt en zal het totale bedrag van 48.462.495 dollar binnen 45 dagen naar hem overmaken.

Michael Dell

De terugkeer van Michael Dell aan het roer van de organisatie moest het tij van tegenvallende verkoopcijfers en marktaandelen keren. Vorig jaar verloor het bedrijf veel marktaandeel aan bijvoorbeeld HP en Acer. De nieuwe topman richt zich op nieuwe innovatieve technologie en winkelverkoop. Ook worden er ontslagen verwacht.

De afgelopen maanden is er bij Dell veel intern onderzoek gedaan naar de boekhouding. Bovendien wordt het bedrijf ook door de SEC en door overheidsjuristen goed in de gaten gehouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-09T11:23:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.