Managed hosting door True

België wil eenheid voor kleine internetcriminaliteit

Kleine gevallen van internetcriminaliteit worden door de Belgische politie vaak niet onderzocht. Zeker als de criminelen in het buitenland zitten. De Belgische politie wil daarom een eenheid oprichten die zich richt op het onderzoeken van de kleine internetfraude.

De Belgische politie wil een aparte afdeling oprichten voor internetfraude. Dat schrijft de Belgische krant De Tijd. Deze afdeling moet onderdeel worden van de Belgische Computer Crime Unit en zich alleen bezig houden met gevallen van internetoplichting. Zo moet ook bij kleinere oplichtingszaken tot vervolging worden overgegaan.

Luc Beirens, hoofd van de Belgische Federal Computer Crime Unit ,zegt dat er in veel kleine gevallen niet vervolgd wordt. Zeker als de oplichters in het buitenland zitten, wordt er voor gekozen het dossier te seponeren als de schade maximaal enkele honderden euro's bedraagt.

Verbanden

De Belgische politie hoopt met de nieuwe unit kleine gevallen in kaart te brengen en verbanden hiertussen te zien. Zo kunnen de grote achterliggende organisaties toch gepakt worden. De politie wil vooral phishers in de gaten gaan houden.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.