Managed hosting door True

Smartphones van de zaak belastingvrij

BlackBerry Curve

Een Blackberry en andere merken smartphones van de zaak vallen in het gunstige belastingtarief voor communicatiemiddelen. Staatssecretaris De Jager van Financiën heeft besloten dat de smartphone in de categorie communicatiemiddelen valt. De regeling is op 30 augustus 2007 ingegaan.

Staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager heeft woensdag 29 augustus bekendgemaakt dat Blackberry's en smartphone's onder de fiscaal vriendelijke regeling van communicatiemiddelen vallen. Voor mobiele telefoons geldt sinds januari 2007 een belastingvrijstelling. Het besluit kwam naar aanleiding van vragen vanuit het bedrijfsleven. Het was onduidelijk of de multifunctionele toestellen onder de categorie communicatiemiddelen of computers vallen. Bij computers moet vrijwel altijd belasting worden betaald.

De betrokken bewindslieden concludeerden dat ,ondanks de uitgebreide functies de Blackberry vooral wordt gebruikt als communicatiemiddel voor bellen en e-mailen ‘De omvang van het scherm en het toetsenbord laten uitgebreide computerbewerkingen niet toe', zo luidde een van de omschrijvingen.

Fiscaal vriendelijk regime

Voorwaarde om onder het fiscaal vriendelijke regime te vallen, is wel dat de BlackBerry of smartphone voor minstens 10 procent zakelijk wordt gebruikt. Mocht  bij controle blijken dat de Blackberry alleen privé gebruikt wordt, dan volgt een naheffing van de belastingdienst.

De maatregel gaat niet met terugwerkende kracht in, maar in het Financieel Dagblad zegt een woordvoerder van het ministerie dat Financiën 'niet heel moeilijk zal doen' over de exacte verstrekkingdatum van het toestel aan de werknemer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.