Managed hosting door True

Rechter verbiedt verkoop 3G-chipsets Qualcomm

Voorzitter hamer

Qualcomm moet de verkoop van 3G-chipssets voor mobiele telefoons staken omdat het inbreuk maakt op drie patenten van Broadcom. Dat heeft een Amerikaanse rechter beslist.

Qualcomm moet direct stoppen met de verkoop van WCDMA (wideband code division multiple acces) chipssets omdat het daarmee inbreuk pleegt op patenten van Broadcom. Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald. De chipssets worden gebruikt voor mobiele telefoons en maken gegevenstransport met hoge snelheden mogelijk. De rechter oordeelt dat Qualcomm drie patenten van Broadcom heeft geschonden. Het gaat om een patent voor videocompressie, gelijktijdige communicatie via verschillende netwerken en een walkie-talkie functie.  

De levering van nieuwere chipsets aan nieuwe klanten is Qualcomm per direct verboden. Qualcomm mag alleen de verkoop van chipsetmodellen van voor 29 mei 2007 voortzetten en dan nog alleen aan klanten die de chips toen al afnamen. De datum van 29 mei 2007 is cruciaal, omdat die dag een jury oordeelde dat Qualcomm inbreuk maakt op de patenten van Broadcom.

De nog toegestane levering mag doorgaan tot 31 januari 2009. De rechter eist wel dat er een vergoedingsregeling komt, waarbij een percentage van de door Qualcomm verkochte exemplaren wordt vergoed aan Broadcom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.