Managed hosting door True

ICT-leidinggevenden niet blij met Web 2.0

Ict-managers die gebruik maken van Web 2.0-toepassingen, zijn bang de regie kwijt te raken. Meer dan de helft van de leidinggevenden wil er daarom niets van weten. Hun angst lijkt terecht.

Veel ict-bazen zijn niet blij met de komst van webapplicaties als Gmail en Yahoo. Het zou de functie van de ict-directeur (cio) kunnen uitkleden. Dat blijkt uit onderzoek van CIO.com, dat 311 leidinggevenden ondervroeg.

Ook het feit dat informatie buiten het bedrijf wordt opgeslagen, is een belangrijke reden om Web 2.0 niet te omarmen. Ongeveer 58 procent van de ict-managers vindt de nieuwe technologie onveilig en onbetrouwbaar en zou daarom geen gebruik willen maken van de toepassingen.

Minder managementbanen

Gegevens van het Maastrichtse onderzoeksbureau ROA bevestigen de angst van de ict-manager. Uit een onlangs gehouden onderzoek blijkt dat het aantal managementbanen de afgelopen jaren met bijna een kwart is afgenomen. Dat zou vooral komen door de komst van nieuwe ict-toepassingen, waardoor personeelsleden minder van hun manager afhankelijk zijn.

Managers die wél voordelen zien in Web 2.0, willen vooral de kosten drukken en samenwerking verbeteren, aldus de onderzoekers van CIO.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zie hier het verschil tussen de manager die zijn koninkrijk wil behouden en de manager die zijn afdeling probeert te ontwikkelen.
Welke van de 2 is de betere.....?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-20T12:59:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.