Managed hosting door True

HP biedt aanpak voor snel verouderende datacentra

HP heeft zijn nieuwe 'datacentrum transformatie-portfolio' gepresenteerd dat bestaat uit hardware, software en diensten. Het portfolio is bedoeld om rekencentra van bedrijven snel te moderniseren. Die verouderen namelijk in hoog tempo.

Ann Livermore, topvrouw van de 'technology solutions group' bij HP, zegt dat bedrijven met het nieuwe portfolio hun datacentra beter kunnen beheren en energiezuiniger kunnen maken. Volgens eigen onderzoek onder directeuren en it-managers verwacht 33 procent dat hun huidige computerzalen in 2010 niet meer voldoen aan de eisen die organisaties van hun ict verlangen.

Livermore: "Er zijn op dit moment drie grote uitdagingen rond datacentra. Ten eerste: de explosieve groei van informatie. Elke 18 maanden wordt de hoeveelheid data binnen een bedrijf verdubbeld. Ten tweede: de eis dat een rekencentrum altijd beschikbaar moet zijn. Ten derde: het in rap tempo verouderen van veel van deze locaties. Vaak staan er oplossingen die jaren geleden zijn aangekocht, zoals koelingapparatuur."

Kansen in Nederland

HP beweert deze problematiek op te lossen met het 'datacentrum transformatie-portfolio'. "Dit bestaat uit een modern aanbod van servers, opslagsystemen, diensten, software, managementtools, koeling, en dergelijke. Zo kunnen klanten hun datacentra sneller transformeren en consolideren. HP helpt hen ook met planning, transitie, beheer en procesverbetering. Dat gebeurt op basis van de Itil-methodiek."

HP verkoopt de oplossingen in het portfolio direct of met partners, zoals Capgemini. Fransesco Serafini, directeur van HP in Europa, stelt dat dit nieuwe portfolio leidt tot "betere zakelijke prestaties en een verhoogde productiviteit." Hij denkt dat de HP-aanpak aansluit bij de Nederlandse markt. "Nederlandse bedrijven innoveren en investeren sneller dan andere ondernemingen in Europa. Ze zijn geïnteresseerd in nieuwe technologie. We hebben een aantal verticale markten op het oog, zoals de financiële sector, de telecom, de overheid en de industrie."

Blades en IBM

Volgens Livermore versterkt HP met deze aanpak zijn positie ten opzichte van IBM. "Het is een blade server-portfolio. Daarmee ‘bladen' we alles: de client, het netwerk en de storage. Ook in de x86 server-markt liggen we aan kop. Éen op de drie servers die in de wereld staan is van HP. Daarnaast beschikken we over HP Software, gericht op het beheren van rekencentra met bijvoorbeeld applicaties voor beveiliging en het meten van prestaties. Wij zijn in staat een datacenter van een klant zowel fysiek als virtueel te beheren."

Portfolio

Het 'HP data center transformation solutions'-portfolio bestaat uit de volgende onderdelen:

- 'critical facilities services': advisering over en het plannen en ontwerpen van datacentra (basis ervan vormt het overgenomen EYP Mission Critical Services).
- 'data center virtualisation & consolidation services': oplossing voor consolidatie en virtualisatie van servers, storage en netwerken. Met aanvullende diensten zoals strategie, ontwerp, transitie en uitvoering.
- 'adaptive infrastructure as a service': levert hosted softwarediensten van SAP en Microsoft Exchange.
- 'operations orchestration': onderdeel van HP-software, voor beheer en automatiseren zakelijke diensten.
- 'insight dynamics': beheert fysieke en virtuele omgevingen, onder andere met VMware, Microsoft en Citrix. Integreert met HP 'systems insight manager'.
- 'proLiant DL 785 G5 server': een 8 socket server (8s) x86 server met Quad/Core AMD Opteron-technologie.
- 'data center transformation solutions': biedt service management, applicaties en infrastructuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-10T11:40:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.