Managed hosting door True

Middelgrote bedrijven besteden meer aan ICT dan grote

Niet de allergrootste maar juist de middelgrote organisaties besluiten meer in ict te investeren dan vorig jaar. Bovendien maken ze vaker gebruik van externe consultants. Dat blijkt uit onderzoek van IDC.

Ondernemingen met tussen de vijfhonderd en duizend medewerkers besluiten vaker meer te besteden aan ict dan bedrijven met nog meer personeel. Die conclusie trekken analisten van onderzoeksbureau IDC, die bijna tweehonderd middelgrote bedrijven ondervroeg over hun ict-budget.

De helft van alle middelgrote organisaties besteedt dit jaar meer aan ict dan vorig jaar.  Bij bedrijven van meer dan duizend man personeel, is dat iets minder. Het meeste budget gaat op aan securitymaatregelen en aan de modernisering van infrastructuur en toepassingen.

Consultants

Volgens de onderzoekers gebruiken middelgrote organisaties bovendien vaker consultants dan. Ook hebben ze vaak al werkzaamheden uitbesteed. Een derde van de bedrijven zegt ermee te beginnen of er meer geld in te pompen. Voor middelgrote bedrijven is kostenreductie de belangrijkste reden voor uitbesteding. Bij grotere organisaties zou het voornamelijk om innovatie gaan.

Het onderzoeksbureau zegt dat middelgrote bedrijven duidelijk de evolutie in ict-denken van de grote bedrijven volgen, maar dat ze nog een paar jaar achterlopen. Zij hebben bovendien minder ict-kennis en -ervaring in huis, waardoor ze afhankelijker zijn van externe leveranciers. De markt zou daarop in moeten spelen. De analisten zeggen dat middelgrote bedrijven zichzelf vaak als grote organisaties beschouwen en dus liever geen mkb-aanbod willen, maar wel een die gerichter en sectorspecifieker is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-02T10:18:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.