Intel en Intergraph schikken over Itanium

Intel heeft een schikking getroffen met Intergraph betreffende zijn 64-bit Itanium-processor. Oud-processorproducent Intergraph heeft een langlopend conflict met Intel.

In het kader van deze schikking betaalt Intel een schadevergoeding van 225 miljoen dollar. Dit gebeurt in vijf termijnen, waarvan de eerste 125 miljoen is en voor 5 april betaald moet zijn. De resterende 100 miljoen is in gelijke delen opgesplitst die per kwartaal worden overgemaakt.

De twee bedrijven verzoeken de rechtbank de hele zaak te laten vallen. Verder is pc-producent Dell nu buiten schot. Intergraph had die afnemer van Intel-processoren in december 2002 voor de rechter gedaagd. Dell heeft echter een immuniteitsgarantie van Intel voor diens producten. Volgens de pc-producent valt het dus ook onder de schikking tussen Intel en Intergraph. Woordvoerders van Intel merken op dat Dell de immuniteitsovereenkomst anders interpreteert dan de bedoeling was, maar bevestigen dat de juridische kwestie wel van tafel is.

Deze schikking staat los van de eerder bereikte overeenstemming tussen de twee juridisch strijdende bedrijven. Intel en Intergraph schikten in april 2002 hun conflict over inbreuk van intellectueel eigendom. Dat betrof de Pentium-processor van Intel. Intergraph spande zijn eerste rechtszaak tegen Intel aan in 1997, in de Amerikaanse staat Alabama. In 2001 volgde een nieuwe aanklacht in de staat Texas. De eerste zaak was al geschikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-01T12:36:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.