Lichte stijging ICT-budgetten

Veel Nederlandse bedrijven verhogen hun ict-budget. Vooral in de zorgsector groeit het budget in 2009. De ict-uitgaven stijgen wel minder hard dan voorgaande jaren.

In 2009 zullen de ict-budgetten van bedrijven in de Benelux groeien. Vergeleken met andere landen plannen in de Benelux de meeste bedrijven een hoger ict-budget in 2009 dan in 2008. Dat blijkt uit cijfers van Datamonitor, die het onderzoeksbureau publiceerde in het rapport ‘Technology Trends: Analyzing Global Enterprise IT Budgets 2008'.

Het onderzoeksbureau heeft wel twee kanttekeningen. De ict-budgetten stijgen maar licht. Daarnaast is er veel verschil in de stijging van ict-budget per sector. Dat verschilt per land. Leveranciers moeten daarom de verticale markten van een land goed kennen, willen ze er producten kunnen verkopen, voorspelt Datamonitor.

Hoger budget in de zorg

Wereldwijd bekeken plant een groot deel van de bedrijven een hoger ict-budget in 2009 dan in 2008. Bij ongeveer de helft van de bedrijven blijft het budget gelijk. Vooral de zorgsector gaat meer geld uitgeven aan ict.

Bij dertien procent van de ondervraagde bedrijven daalt het ict-budget. Volgens Datamonitor heeft de daling van het ict-budget niets met het huidige economische klimaat te maken. Het is een trend die de afgelopen twee jaar al is ingezet. Leveranciers moeten er daarom niet van uit gaan dat de daling tijdelijk is, zegt analist Daniel Okubo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-19T10:36:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.