Microsoft treft weer schikking met staten

Microsoft heeft een schikking getroffen met de Amerikaanste staten Massachusetts en Noord-Dakota. Die staten behoren tot de overgebleven Mohicanen uit de antitrustzaak van het ministerie van Justitie en negentien staten.

De schikking met Massachusetts komt uit op een bedrag van 34 miljoen dollar, terwijl die met Noord-Dakota negen miljoen dollar bedraagt. Microsoft keert dit uit in tegoedbonnen, die zijn te besteden aan hardware en software. Die ict-middelen mogen van elke leverancier zijn, dus zijn niet per se van Microsoft. Eerder deed de Windows-producent een schikkingsaanbod in bonnen voor de eigen producten aan Amerikaanse scholen. Dat leidde tot veel protest.
 
Massachusetts en Noord-Dakota zijn de elfde en twaalfde staat waarmee Microsoft nu de consumentenzaken schikt van de regionale overheden, gebaseerd op de antitrustveroordeling in de nationale rechtszaak. Daarnaast is ook al geschikt met het District Columbia, dat ook meedeed in de overkoepelende antitrustzaak.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-02T10:12:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.