Recensenten gezocht

Boek: Managementroman met rol IT-bedrijf

Succesvol verkopen begint in eerste instantie niet met het spuien van kennis over inhoudelijke vraagstukken. Het start met het opbouwen van een persoonlijke relatie met je klant. Uiteraard moet je verstand van zaken hebben, maar een klant moet je ook aardig vinden voordat hij met je in zee gaat. Dat is de kern van het managementboek 'Creëer een band met je klant' van adviseur Bart Groothuis. Hij zet zijn opvattingen in deze 'praktische managementroman' uit aan de hand van adviseur Karel Bos die met het it-bedrijf De Boer en Lorens IT Solutions in contact komt.

In 'Creëer een band met je klant' helpt Karel Bos, de hoofdpersoon in deze praktische managementroman, het fictieve ict-bedrijf De Boer en Lorens IT Solutions om bestaande klanten te behouden en nieuwe klanten aan zich te binden. De professionals (de vakmensen) van dit bedrijf ontdekken tot hun grote verbazing dat het niet zozeer de inhoud van hun professie en hun vakbekwaamheid is die ze onderscheidend maakt, want daar hebben de klanten helemaal geen verstand van. Nee, ze ontdekken dat hun gedrag, hun wijze van communiceren en hun omgangsvormen het verschil maken tussen nieuwe klanten of een verloren order. Ze merken al snel dat persoonlijk zaken doen niet alleen leuk is, maar ook heel lucratief.

'Creëer een band met je klant' van Bart Groothuis (1961) staat vol leerpunten en praktische tips en laat zien hoe je een vertrouwensband opbouwt en klanten kunt winnen voor het leven.

'Creëer een band met je klant' is na 'Verkoop jezelf' zijn tweede boek. Vanuit zijn praktijk Groothuis Advies helpt hij professionals met het vergroten van hun commerciële slagkracht, door het geven van (boek)presentaties, workshops, coaching en advies. Ook schrijft Groothuis columns voor diverse websites.

Recensie?

Lezers die graag een recensie willen schrijven over dit boek, kunnen een e-mail sturen naar redactie@computable.nl. Bij overinschrijving wordt geloot. De recensie dient op 1 april 2015 in het bezit te zijn van de redactie van Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik heb soms een beetje last van dyslexie, niet zo handig in ons vak.
Wie las er nog meer tot drie maal toe 'MagnetronMan' ?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-12T11:55:00.000Z Rik Sanders