Chess iX en Magna Carta gaan verder als Ximedes

Deal handen schudden overname

Chess iX, leverancier van bedrijf kritische softwareoplossingen, en Magna Carta voltooien de integratie van hun bedrijfsactiviteiten. Na de overname van Magna Carta door het Haarlemse Chess iX in september 2014, gaan de bedrijven nu verder onder de naam: Ximedes.

Het Haarlemse Chess iX nam, leverancier van facilitaire management- en multifunctionele kaartsystemen, Magna Carta in september 2014 over. De overname resulteerde in een organisatie van ruim tachtig medewerkers. Hierbij richtte Chess iX zich vooral op transactiesystemen in de financiële-dienstverlening en het openbaar vervoer en Magna op het onderwijs en de zorg.

Waar de naam Magna Carta in 2014 bleef bestaan, gaan de bedrijven nu verder onder de gezamenlijk naam ‘Ximedes’. De naam is een verwijzing naar Archimedes, de logische denker inspireerde de organisatie voor de nieuwe naam door zijn doorzetting- en innovatievermogen. Daarbij is er ook een verwijzing naar de naam Chess iX. De oude namen Chess iX en Magna Carta zullen verdwijnen. Met de nieuwe naam wordt het integratieproces van beide bedrijven afgerond. ‘Met onze nieuwe effectieve structuur en de naam Ximedes scheppen we nog sterkere voorwaarden voor het voeren van onze kernwaarden’, aldus René Hodde, ceo Ximedes.

Tenslotte heeft het bedrijf groeiplannen. Ximedes will zich de komende jaren, zowel in Nederland maar met name in groeimarkten als Duitsland, bezig houden met slimme software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-26T11:19:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.