Visma lijft hr-specialisten HR2day en Dotweb in

Match

De Noorse bedrijfssoftwareleverancier Visma kondigt weer twee overnames aan van Nederlandse softwareaanbieders voor personeelszaken (human resources: hr). Het gaat om HR2day uit Amstelveen en Dotweb, gevestigd in Schiphol-Rijk. Via de overnames wil Visma zijn aanbod op hr-gebied verder uitbreiden en zijn marktaandeel in Nederland en Europa versterken. Beide bedrijven blijven zelfstandig opereren binnen de Visma Group.

HR2day, opgericht in 2010, levert een cloudplatform om hr-processen, zoals salarisadministratie en talentbeheer, integraal te beheren. De organisatie heeft zo’n dertig medewerkers in dienst. Zij bedienen diverse markten, waaronder het onderwijs, non profit-markt en pensioenfondsen. HR2day-oprichter Andy Verstelle legt zijn taken neer als algemeen directeur en gaat bij Visma aan de slag als adviseur.

Dotweb levert verzuim- en hr-oplossingen om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de gezondheidszorg, de overheidssector en het bedrijfsleven te stimuleren. Het bedrijf is in 2004 opgericht en staat sinds 2011 onder leiding van Marcel Kok. Het bedrijf uit Schiphol-Rijk heeft 25 medewerkers in dienst.

De Visma Group heeft 9.500 medewerkers in dienst verspreid over Scandinavië, de Benelux, Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika. Het ziet Nederland als een belangrijke strategische regio en via de overnames van HR2day en Dotweb beschikt de Noorse organisatie over ruim tweeduizend medewerkers in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-10T08:54:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.