Philips en FNV bijna akkoord over cao

Philips en FNV Bondgenoten hebben bijna een akkoord bereikt over de nieuwe cao. De twee partijen onderhandelen hier al maanden over.

Volgens de FNV bevat het bod voldoende positieve elementen om aan de kaderleden voor te leggen. Vakbondsbestuurder Joke Hubert durft niet te zeggen of de leden het bod ook positief zullen ontvangen.

De standpunten lagen vooral ver uit elkaar over de pensioenregeling. In het voorstel dat er nu ligt, kunnen alle werknemers op dezelfde leeftijd (62,5 jaar) stoppen met werken. Alleen de mensen in hogere salarisklassen moeten ongeveer tweeënhalve maand langer werken.

In ruil hiervoor moeten de werknemers wel hun leeftijdsgebonden vrije dagen inleveren. Er gaat ook een halve procent loonsverhoging naar de pensioenregeling. Zieke werknemers ontvangen het eerste half jaar 100 procent van hun inkomen en daarna per half jaar 90, 80 en 70 procent.

Hubert noemde de cao-onderhandelingen ‘bijzonder lastig’. Philips zou alleen over het afschaffen van zekerheden willen praten. Toch is ze niet ontevreden. “Ik kan moeilijk ontevreden zijn, want Philips heeft echt bewogen”.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-06T08:30:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.