Top Employers Institute zet TCS in zonnetje

Dit artikel delen:
Succes

Het certificeringsbureau Top Employers Institute heeft Tata Consultancy Services (TCS) voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot beste werkgever in Nederland. Ook staat het Indiase it-concern bovenaan de lijst van beste werkgevers in Europa en kreeg het voor het zevende actereenvolgende jaar het stempel 'Global Top Employer' opgedrukt.

Top Employers Institute evalueert de personeelszaken-praktijk van bedrijven in diverse, uiteenlopende domeinen, waaronder talentmanagementstrategie, werkomgeving, talentacquisitie, opleiding, welzijn, diversiteit en integratie. Dat doet het bureau onder de bedrijven en overheidsorganisaties die het heeft gecertificeerd via een eigen methodiek. Dat zijn tot nu toe 1.857 organisaties in 123 landen/regio's.

TCS staat na de meest recente evaluatie op een hoge positie in diverse lijstjes, waaronder bovenaan het lijstje beste werkgever in Nederland. Naast niet-it-organisaties laat TCS in Nederland it-bedrijven als Ordina, Cegeka, Infosys, Info Support, HCL, Fujitsu, Wipro, Ricoh, Worldline, Tech Data en Huawei achter zich.  

TCS is sinds 1992 actief in Nederland en viert daarmee dit jaar zijn dertigjarig jubileum in het land. Het bedrijf claimt veel te doen op personeelsgebied, zoals het bieden van een ruim aanbod van opleidingsmogelijkheden, waaronder online professionele platforms en netwerken, programma’s voor leiderschapsontwikkeling en gepersonaliseerde coaching- en mentoring.

Het Indiase bedrijf noemt diversiteit als een belangrijke kernwaarde. Van de 556.000 mensen die TCS wereldwijd in dienst heeft, zijn er het afgelopen jaar meer dan 87.000 werknemers bijgekomen die samen 156 verschillende nationaliteiten dragen. Daarnaast bereikte het bedrijf in 2021 een mijlpaal van 200.000 vrouwelijke werknemers en zegt het een van de laagste uitvalpercentages in de it-sector te hebben: 15,3 procent op jaarbasis eind 2021.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi voor TCS, maar wat is de (wetenschappelijke) waarde van dit soort lijstjes die vooral voor marketingdoeleinden worden gebruikt. Als je Top Employers Institute om een wetenschappelijke onderbouwing vraagt, is het oorverdovend stil. Daarnaast, de markt wordt overspoeld met lijstjes en waarderingen met discutabele onderzoeken.

Nee, die ebooks zijn zeker wetenschappelijk :-P

Misschien is een E-book niet wetenschappelijk maar wel gratis en daarmee veelal dezelfde advertorial als allerlei nietszeggende certificeringen want E-book Bertje kan natuurlijk ook even gewoon het certificeringproces lezen om te begrijpen dat de wetenschappelijke onderbouwing de enquête van een self-assessment is waarna op basis van een dubieuze benchmark een score volgt. Computable schrijft trouwens over deze eigen methodiek van certificering en de eigenwaan van slagers die hun eigen vlees keuren terwijl anderen kritiekloos deze marketing als een redactionele bijdrage overnemen, kudo's voor Rik dus.

Dino: E-Book gelezen, of betreft het enkel (onderbuik) commentaar. Academische reactie graag. Onderbouwing, motivering en een goede Platoonse of Aristotelische argumentatie helpt. Ad hominem commentaren helpen niet.

het ebook is niet gratis, je moet lid worden, betalen, daarna kun je downloaden.
en als ik dat zou doen dan zou ik wetenschappelijk onderbouwingen lezen met platoonse en aristotelische argumentatie..

maar goed, tot nu toe heb ik te maken iemand die maandenlang als een straatventer met zn ebooks staat te leuren en dan academische reacties eist :-)

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-27T14:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.