Main pakt meerderheid in softwarebedrijf Bizzdesign

150 miljoen ligt klaar voor aanvullende acquisities in enterprise architecture software

Main Capital Partners neemt voor rond de vijftig miljoen euro een meerderheidsbelang in Bizzdesign, een enterprise-architectuursoftwarebedrijf uit Enschede. De Haagse investeerder heeft bovendien 150 miljoen euro klaarliggen om Bizzdesign met extra (strategische) acquisities te versterken. Voor Main betekent deze investering de grootste uit zijn geschiedenis.

Bizzdesign is een in 2000 opgerichte spin-off van de Universiteit Twente. Vooral de laatste jaren groeit het bedrijf snel. Bizzdesign gaat na de kapitaalinjectie volop in de aanval tegen Software AG. Samen met dit Duitse bedrijf, het Amerikaanse Mesa International en de twee Australische bedrijven Capsifi en Avolution kreeg Bizzdesign van onderzoeksbureau Gartner de status van ‘leader’. Als het gaat om de uitvoering van de strategie zijn de Twenten zelfs koploper.

Bizzdesign heeft wereldwijd 350 klanten, met name in de financiële dienstverlening en overheid. Grote afnemers zijn ASML, Desjardins Technology Group, Maersk en T-Mobile. Het bedrijf is vooral actief in Europa en Noord-Amerika. Behalve in Enschede zijn er vestigingen in Boston (VS), London, and Gronau (Duitsland).Recent werd de sprong naar Azië en Australië gewaagd.

Slagingskans

Het enterprise-architectuurcloudplatform van Bizzdesign helpt klanten bij het aansturen van complexe digitale strategische veranderingen. Klanten worden via het platform voorzien van inzichten en sturingsinformatie waarmee de slagingskans van complexe strategische bedrijfstransformaties wordt vergroot. 

Pieter van Bodegraven, managing partner Benelux bij Main, verwacht dat de markt blijft groeien. De toenemende complexiteit van veranderingstrajecten en de behoefte om bedrijfsstrategie en it op elkaar af te stemmen zorgen daarvoor. Hugo Ehrnreich, ceo Bizzdesign, ziet nog een groot onbenut groeipotentieel. ‘We staan nog maar aan het begin,’ zegt hij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-21T10:23:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.