De toekomst van telecommunicatie

Dit artikel delen:

Intelligentie stroomt terug naar het netwerk en we bewegen ons richting diensten die daadwerkelijk vraaggestuurd zijn. Deze twee ontwikkelingen voorspelt Roel Pieper in telecom.beyond, de nieuwe uitgave van TNO ICT.

"Apparaten zullen in de toekomst veranderen. Telefoons en pda's zullen kleiner, goedkoper, simpeler en generieker worden. Daarnaast zullen ze worden gebruikt op een meer impliciete manier. Door simpelweg een kamer binnen te gaan, zullen ze worden geactiveerd en worden diensten geleverd", voorspelt de hoogleraar e-commerce aan de Universiteit van Twente.

Niet alleen Pieper deelt zijn visie op de toekomst van telecom in de TNO-uitgave, ook Chris Fonteijn (Opta), Gerard Kleisterlee (Philips), Neelie Kroes (EU) en Ad Scheepbouwer (KPN) komen onder anderen aan het woord.

telecom.beyond is het vijfde deel van een serie visies waarin TNO met concrete voorbeelden wil laten zien wat ict kan betekenen voor zorg, energie, educatie of openbaar bestuur. In het rapport staan negen toekomstbeelden die zijn geschreven vanuit het perspectief van een gebruiker, een toekomstige service application provider of een toekomstige netwerkoperator.

De toekomstbeelden en -visies vormen een vooruitblik op hoe onze wereld er in 2016 uit kan zien en welke rol telecommunicatie hierbinnen speelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

hoi,

wat een interesant artikel,
ik heb er erg veel van geleerd
en het was echt een plezier om het te lezen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-13T09:33:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.