Wetenschappers werken aan eenvoudiger mobiel web

Dit artikel delen:

Onderzoekers van de universiteit van Manchester werken aan een project dat het makkelijker moet maken te internetten op een mobiele telefoon. Doel van het driejarige project is software te ontwikkelen die het mobiele web net zo bruikbaar te maken als het 'gewone' internet.

Mobiele websites moeten nu opnieuw ontwikkeld worden, willen ze op een mobiele telefoon te bekijken zijn. Daarom kent het mobiele web minder websites. En ook bevatten de sites voor het mobiele web vaak minder inhoud.

Het project maakt gebruik van de ervaringen van blinde en slechtziende gebruikers en de technologieën die zij gebruiken om te surfen op het internet. De onderzoekers hopen zo de content op de websites te versimpelen, waardoor deze ook op mobiele telefoons te bekijken zijn.

“Mobiele internetters worden niet belemmerd door de fysiologie, maar door de technologie. Niet alleen is het scherm op de meerderheid van de telefoons erg klein, waardoor de gebruiker weinig kan zien, maar de getoonde informatie is ook lastig te lezen en er is moeilijk mee te navigeren”, aldus onderzoeker Simon Harper van de faculteit computerwetenschappen van de universiteit van Manchester.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-07T13:58:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.